Fietslinks
Home ] Mexico 2002 ] Toscane 2003 ] Mont Ventoux 2003 ] Mont Ventoux 2004 ] [ Fietslinks ] Verhalen ]

 

Wat maakt fietsen nou zo leuk... onmogelijk uit te leggen. Tot we de Fietsvarianten van Miel Vanstreels vonden. Zijn verhaaltjes, kernachtig en to the point zijn heerlijk om te lezen, zijn routes in Limburg een feest om te fietsen. Onsterfelijk ook is zijn gedichtje:

Wat deed Albin O.
Op de redoute?
Hij stapte af
en ging te voute
.

Op zijn site zijn ook serieuzere gedichten te vinden. Niet over fietsen, wel het lezen waard. Nog een schrijver: Tim Krabbe. Zijn boek "De renner" heeft Lies bijna uit haar hoofd geleerd.

Door de beschrijving van de Mont Ventoux in "De Renner" gingen we meer informatie verzamelen over die berg en surften al doende langs bij De Kale Berg. Een uitgebreide verzameling informatie over de Mont Ventoux, met alles wat je wil weten. Wie er geweest is en wie niet, webcambeelden, weersverwachting, trainingsschema's, verslagen van beklimmingen. En ook al een boek... het lijkt warempel wel een literaire linkenverzameling te worden.
Daarom een ander onderwerp: Materiaal, natuurlijk. Elke wielrenner, al is het maar een klein beetje wielrenner is materiaalgek.

Jan heeft zijn oude Giant Peloton Lite in de berging gezet en rijdt nu met veel genoegen op een Müsing Cayo. Lies koestert haar Koga Miyata Gran Racer. Beide fietsen worden regelmatig onderhanden genomen door BikeWillem.

Als wij ons dreigen te vervelen kijken wij maar wat graag rond bij Shimano en ook bij Assos en helemaal mooi is De Rosa. Ook een aanrader is de site van wielerfotograaf Cor Vos en een site met het werk van zijn diverse voorgangers.

Ook is het hele wielerseizoen lang van alles te zien op de site van de Rabobankploeg, die wij van harte steunen.

De behoefte om al ons gefiets om te zetten in spreadsheets, grafiekjes en lijstjes bracht ons bij Jan Verduijn (let vooral op de zeer speciale physical coach) en ook bij Stephen Seiler maar dat wordt allemaal weer erg wetenschappelijk.

Oege Hiddema, een buitengewoon sterk klimmer (met jaloersmakend veel tijd om te trainen) heeft ook een site waarop bijna elke kilometer vastgelegd is.

Een bevredigende manier om de inspanningen te vertalen naar cijfers hebben we nog niet gevonden. Het wordt langzamerhand ook minder belangrijk, het presteren. Er komt steeds meer genoegen in het fietsen op zich.

Een speciale vermelding verdient Cycletours. De fietsvakantie in Toscane in oktober 2003 was erg goed georganiseerd, mooie routes, goede hotels en prima gezelschap.